Zateplení podkroví krokvový závěs

Rubriky:

Reklama
JP Jiří Pro @jiri.pro před 2 roky22.01.2022 17:25:11
Zateplení podkroví krokvový závěs

Zdravím,

podkroví chci zateplovat třemi vrstvami vaty a vymýšlím levnější variantu oproti Rigips s krokvovými nástavci.

Standardní řešení Rigips je v příloze. Krokvové nástavce + stavěcí třmeny. Při ceně nástavců 50-60kč/ks se mi protáčí panenky. Navíc je podle mě v tomto řešení problém použít v druhé vrstvě vatu v rolích, protože nemá moc kde držet, proto spíše vatu v deskách - opět dražší.

Zajímaly by mě názory na mé řešení, které je také v příloze. Zde by v podstatě krokvový závěs (cca 10kč/ks) s CD profilem nahradil výše zmíněné řešení od Rigipsu. Parozábrana by stále byla chráněna v souvrství, byla by dostatečná tloušťka zateplení a po hrubém propočtu jsem cca na poloviční ceně. Bylo by to pracnější, bylo by to více materiálu, ale díky CD profilům pod 2. vrstvou vaty by se daly použít i role, které jsou levnější.

Prosím o názory - pracnost, cena, funkčnost, možnost použití vaty v rolích v první originální variantě,...
Předem děkuji.

Jirka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.