Kondenzace v šikminách

Rubriky:

Reklama
MC Michal Diviš @michald před 2 roky24.01.2022 10:31:49
Kondenzace v šikminách

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na následující problém. Na podzim jsem dokončil zateplení podkroví a začlo se topit. Nad podkrovím je pak nezateplený prostor půdy s okýnkem ve štítu, takže tam je docela průvan. Při zateplování jsem použil trochu odlišnou skladbu. Jednak jsem použil tuhou izolaci isover uni (líp se s tím pracuje) a za druhé, z důvodu toho, že mi v minulosti několikrát kuna prokousala difuzní folii (bez problému se protáhne v mezeře pod krytinou a pohybuje se po latích), jsem jako první mezi krokve natáhl poplastované pletivo a pod to ještě druhou difůzní folii (kdyby prokousala první folii, za pletivo se nedostane a druhá folie by případně kondenzát z plechové střechy odvedla někde do oblasti zdi). Když jsem po nějakém čase vylezl na půdu, zjistil jsem, že mezi minerálními deskami a druhou difuzní folii je mokro. Na folii jsou vidět kapičky. Co se týká parotěsné folie, tak v tom problém být podle mě nemůže, všude mám pásy slepené i napojené na příléhající zdi, na tom jsem si dal záležet. Není mi tedy úplně jasné co se tam vlastně děje, ano druhou folii jsem to trochu zaplácl, ale proč se ta vlhkost neodpaří? A také mi není jasné, kde se vlhkost bere, opravdu jde od vaty ven, nebo to je z venkovního vzduchu, který se tam nějak vysráží? Bydlím u řeky v údolí a venku je neustále vlhko. Plechová krytina se také při sebemenší změně venkovní teploty zevnitř orosí.. Jde mi o to, jestli je problém opravdu ta druhá folie, pokud by mě čekalo předělání (odstranění druhé dif. folie a pletiva), aby problém zmizel.. Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.