topení v nejvyšším patře bytového domu netopí

Rubriky:

Reklama
MR Milan Repka @milan.repka před 2 roky25.01.2022 15:58:35
topení v nejvyšším patře bytového domu netopí

Dobrý den, řešíme doma problém s radiátory, které jsou již několik let studené. Do nedávna, jsme měli zato, že je to proto, že se k nám zkrátka teplá voda již nedostane, neboť stoupačka před bytem byla v podstatě studená a také proto, že před několika lety se družstvo rozhodlo s cílem ušetřit snížit tlak a naše námitky nikoho nezajímali, ani pana předsedu, který se nám buď vyhýbá, nebo se všemožně vymlouvá (jde o bytový dům o čtyřech patrech, my jsme v tom čtvrtém). Zhruba před týdnem ale zima letos skutečně přitvrdila a i stoupačka před bytem se najednou ohřála, ale naše radiátory jsou i nadále studené.

Dali jsme se tedy do odvzdušňování (naposledy jsme odvzdušňovali před rokem a vypustili bezvýsledně cca 150 litrů vody) a skutečně, radiátory se začaly ohřívat, ne moc, ale začaly. Trvalo to sice asi 200 litrů vody, ale nakonec začala z radiátorů vytékat voda, jež by se dala popsat jako alespoň teplá. Bohužel to ale nevydrželo a ty radiátory, které se zvládly takto ohřát za pár minut zase vychladly a ničeho jsme tak za celý den nedosáhli. Podotknu ještě jen, že radiátory po otevření vypouštěcího ventilu neprskají a voda z nich tekoucí je čirá.

Nejsem nijak vzdělaný v tomto oboru, a tak jsem si myslel, že vršky stoupaček, jež přikládám do přílohy jsou ventily na odvzdušnění soustavy. Pokud tomu ale tak je, nepodařilo se mi přijít na to, jak se tyto ventily otevírají a jak tak vypustit topnou soustavu domu. Nakonec jen řeknu, že, jak indikují fotky, stoupačky takto před naším bytem končí a výš už nejdou. Z nějakého důvodu byly ve společnosti, jež nás má teplem zásobovat překvapeni, když jim to bylo řečeno. Také si za celých více než 10 let, co v bytovém domě bydlíme nevzpomínám, že by někdy někdo přišel na revizi topné soustavy. Dále mi přijde trochu zvláštní, že by mělo být jen na mě vypouštět vzduch z radiátorů, třebaže jsme byt v nejvyšším patře. Zkrátka mi přijde, že pokud z topení vypustíte 200 litrů vody, tak by se něco stát mělo.

Nevím, co bych mohl ještě udělat, abych měl doma teplo z radiátorů a platil tak ony desetitisícové faktury za zimní vytápění za teplo, jež ke mě skutečně doputuje.

Předem děkuji každému, kdo si dá tu práci mi poradit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.