Jaký zdroj vytápění zvolit vs cena

Rubriky:

Reklama
VD Václav Drahoňovský @vaclav.drahonovsky před 2 roky26.01.2022 08:22:38
Jaký zdroj vytápění zvolit vs cena

Ahoj, jelikož mám stále kotel I. emisní třídy (Viadrus U26 4 čl.), budu muset chtě nechtě vyměnit. Po těch osmi letech provozu Viadrusu už mě moc nebaví chodit neustále přikládat a s každým přiložením být "vyuzen".
Tudíž hledám něco komfortnějšího.
První o čem jsem uvažoval bylo TČ vzduch/voda. Co se týče komfortu, super, ale vysoká pořizovací cena. Za druhé nedokážu odhadnout, kolik to TČ za topnou sezónu sežere elektřiny. Za dříví a za uhlí jsem dával cca 20 tisíc. Kolik mi sežere TČ?
Další variantou je kotel na pelety, který se mi moc líbí, ale setkal jsem se s názory, že cena za topnou sezonu je poněkud vysoká, tak by mě zajímaly reálné příklady.
Poslední variantou je zplyňovací kotel na dřevo, což by vzhledem k ceně dřeva byla asi nejlepší varianta, ale ta příprava, skladování, sušení mě odrazuje.
Nejhorší je, že vláda slibuje, že kotlíkové dotace budou letos končit, takže není mnoho času na rozmýšlení.. Ale co doprčic zvolit??

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

33 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.