PENB, vytápění klimatizací

Rubriky:

Reklama
TJ Tomáš Jančík @tomas.jancik před 2 roky26.01.2022 13:31:03
PENB, vytápění klimatizací

Dobrý den,

Projektant mi právě dělá projekt na novostavbu, zrovna má covid, tak ho nechci otravovat, proto bych se chtěl zeptat tady.
Nevím jaké budou požadavky na PENB, chtěl bych topit upravenou klimatizací na vzduch/voda, bude to při kolaudaci problém? 5kw klimatizace se dá pořídit kolem 25 tisíc a jsou i levnější jednotky, tepelko vzduh/voda je ovšem s cenou někde úplně jinde.
TZ jsem vypočítal na 5kw, do toho bych chtěl mít pasivní rekuperaci, kterou jsem do výpočtu nezahrnul, takže bych TZ mohl ještě o cca 1kw snížit. Zároveň si pohrávám s myšlenkou, že bych šoupnul nástěnou jednotku z klimy do potrubí rekuperace a tím v létě chladil. TUV bych chtěl ohřívat buď znovu upravenou klimou nebo bych si tč postavil od základu sám.
Je to z hlediska kolaudace možné?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

89 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.