Správné použití parobrzdy

Rubriky:

Reklama
PK Petr Koutný @petr.koutny644 před 2 roky26.01.2022 13:43:56
Správné použití parobrzdy

Aktuálně stavím RD a rád bych si nechal poradit správné řešení.

Do obrázku jsem zakreslil skladbu střechy a skladbu stropu mezi 2NP a půdou. Skladbu tvoří kleštiny, stavební prkna 25mm a na ně položené zbytky OSB desek (rozměr cca 0,8x0,6 m). OSB jsou přiložené těsně k sobě, ale ne všude je pero-drážka a mezery se jistě najdou.
Podle projektu bych měl použít folii Jutafol N Al 170 Special, ale projekt také původně počítal s mezi a podkrokevní izolací.

Zeleně jsem vyznačil, kde by měla být folie Jutafol. (Ano, zřejmě jsem mi měl „natáhnout“ ještě před položením prken na kleštiny, nicméně to už nyní nelze.)
Je použití folie správné (nutné), vzhledem ke skladbě střechy? Pokud ano, jak ji správně upevnit okolo kleštin?
Následně by měla být mezi kleštinami konstrukce s SDK a kleštiny budou obloženy dřevem tak, aby z nich pohledově vznikl jeden trám. Podobně i u šikmin. (SDK + obložení krokví, protože nejsou hoblované).
Jak je to s napojením folie mezi šikminou a zdivem? Lepí se folie přímo na zdivo, ještě před omítkami, nebo až na omítky?
Jak moc funkci folie degraduje následné obkládání kleštin? (Přichytávání dřevěného obkladu vruty do kleštin)

Předem děkuji za každou odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.