Spínací a vypínací teplota AKU - Atmos D25P, kombi bojler

Rubriky:

LP Luboš Pokorný @lubos.pokorny před 2 roky29.01.2022 19:19:41
Spínací a vypínací teplota AKU - Atmos D25P, kombi bojler

Dobrý den,

provozuji Atmos D25P na peletky, k tomu AKU 1 kubík, kombinovaný bojler Dražice. Chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s nastavením spínání hořáku/kotle podle teplot TS a TV v AKU nádobě. Zatím jedu v "průměrném" režimu sepnutí při TV nahoře v nádrži při 60 °C, vypnutí při dolní teplotě TS 76 °C. Často ale pozoruju, že při potřebě dohřívání bojleru to z AKU ukradne brzy teplou vodu, vrátí ji samozřejmě z velké části dolů.. no ale má to za následek spuštění kotle. A zároveň dobíjení bojleru probíhá dál, protože než to bojler dobije z těch horních max. 60 stupňů (klesne i klidně na 50 než se kotel "rozjede") na nastavených 52 °C, tak by to trvalo věčnost. A tak si to počká hodinku, než to tam přepustí čerstvou horkou z kotle, přitom se zbytečně ohřívá okruhem sklep.. Napadá mě několik opatření: Např. snížit teplotu TUV na třeba 45 °C (bojím se ale legionelly :-) - řešení asi čas od času to vyhnat výš - jde nastavit na regulátoru časový plán). Dále pak zvýšení TV na třeba 70 stupňů, aby byla dostatečně teplá na vrchu AKU pořád. To ale zas má háček v tom, že by snad každé dohřívání bojleru znamenalo spuštění kotle, což si odporuje s myšlenkou, že zbytečného cyklování kotle a ohřívání neobydleného sklepa se chci vyvarovat.

Jak se s daným perete Vy? Jak to máte nastavené? Díky. L. Pokorný

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.