znovuzprovoznění rozhašeného solárního zařízení pro ohřev TÚV

Rubriky:

Reklama
DB Dr Bauhaus @dr.bauhaus před 2 roky30.01.2022 16:23:28
znovuzprovoznění rozhašeného solárního zařízení pro ohřev TÚV

Nevím si rady a potřeboval bych pomoci. Mám už 10 let na střeše RD kousek od Odolene Vody, solární ohřev vody – 3 foliové panely, ale poslední dobou v zařízení tak nějak straší, a Firma 4T a.s. co to nainstalovala už není. Jedná se o 3 kolektory FSC 24 plochý selektivní, čerpadlo Oventrop-Wilo, regulace TR 0603. atd. Sháním někoho kdo má zkušenosti. Můj instalatér vyměnil a natlakoval glykol a dál si zjevně neví rady.

Zde popíšu zjevné závady o kterých nevím zda spolu nějak souvisí.


1) čerpadlo z počátku vyhazovalo jistič, po opakovaném nahození se v těch prvních dnech pořád točilo jako by v bublině (a to i potom co byl instalatérem vyměněn a doplněn glykol a čerpadlo je na svislém vedení čili nechápu jak by mohlo být zavzdušněné). Instalatér po telefonu tvrdil že bude zaseklé, ale já slyšel že točí, nic méně jsem povolil střed a trochu vypustil pár kapek směsi a pak dotlakoval. Nepomohlo. Pak asi po hodině se to rozběhlo. Ale do té doby kolektor žhavil a dolu ohřátá směs evidentně nešla.

2) často displej ukazuje nesmyslnou – mnohem vyšší teplotu na kolektoru ( cca o 70°C více) a dík tomu čerpadlo běží zbytečně ,
a s tím je spojená související záhada, totiž že když rozsvítím tu zářivku která je na stejném okruhu, tak se to záhadně vrátí na správnou hodnotu ( tedy pořád je to cca o 10°C více než by mělo být) a čerpadlo se vypne. Čili z toho usuzuji že chyba není v čidle na střešním panelu ale v elektronice.

3) někdy displej výstražně zčervená a objeví se hláška "Chyba systému: zkontrolovat čerpadla a ventily. Vzduch v systému?"

4) tlak kolísá - za provozu během dle kdy svítí slunce, naběhne z 0,5 na 1,8. Přijde mi že v expansce má být jiný tlak než si pan instalatér myslí.

Je tu někdo kdo tuší o co jde a mohl by pomoci a nebo alespoň mohl poradit?

Kontakt na mne 774 787 620.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.