Zateplení staré kamenné chalupy s dvojitou zdí.

Rubriky:

Reklama
AZ amater zacatecnik @amater.zacatecnik před 2 roky03.02.2022 15:20:35
Zateplení staré kamenné chalupy s dvojitou zdí.

Ahoj,

mohl by mi prosím někdo poradit ohledně zateplení na chalupě? Máme chalupu, která má cca 60 cm tlusté kamenné zdi, které jsou zevnitř obehnané další cca 8 cm zdí z takového materiálu z pálené hlíny uvnitř duté (asi metr dlouhé, cca 20cm široké a cca 7 cm tlusté. Používalo se to za komoušů například na stropy). V té vnitřní zdi jsou větrací otvory. Objekt se nejeví nijak vlhký. K izolaci uvažuji z toho důvodu, že chalupu využíváme na rekreační účely a tím pádem nějakou dobu trvá než to vytopíme. Proto si říkám, že by se možná nějaká izolace hodila. Je možné, že někdy v budoucnu budeme objekt používat i celoročně.
Rád bych slyšel názor lidí co se v tom orientují. Jestli to má/nemá smysl zateplovat a případně jakým způsobem - zevnitř nebo zvenku? Co to jsem si už zde na tomto fóru přečetl, tak vím, že zateplit starý kamenný objekt není nějaká sranda, navíc s tou specialitou těch vnitřních stěn.
Předem moc děkuji za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.