Skladba drevene podlahy nad sklepem

Reklama
TP Tadeas Palusga @tadeas.palusga před 2 roky04.02.2022 06:38:53
Skladba drevene podlahy nad sklepem

Zdravim vas. Pred rokem jsme koupili starsi stavbu a nyni davam trochu do pucu pracovnu a mam v planu pokladku drevene lamelove podlahy na plovouci zpusob. Jedna se o radiatory vytapenou mistnost cca 4x4m, celou podlahovou plochou nad nevytapenym sklepem (celorocni teplota sklepa nechodi pod 6-7 stupnu, teplota mistnosti nechodi pod 19 stupnu).

Soucasna skladba podlahy/stropu je: EPS 10 cm, hurdisky, pak nejake neznamo a na tom nejspise jedna vrstva nejakych drevovlaknitych desek (nejedna se o OSB, spise to vypada ne neco stypu MDF). Desky nejsou nikde poskozene, prohnile nebo polamane, rovinnost je dobra, prechody hladke. Doposud byl na zaklopu polozen zatezovy koberec. Desky jsou pokladane na sraz, nemaji pero/drazku.

Tuto vrstvu rozebirat nechci. Dale nechci zasadne zvysovat skladbu podlahy.

No a mam par myslenek a dotazu,a nad kteryma spekuluju :)

1. Jelikoz se jedna o mistnost nad sklepem, nehrozi prostup vlhkosti smerem ze sklepa do podlahy?
2. Vzhledem ke skladbe, kdy se nechceme dostat pod soucasny dreveny zaklop, doporucili byste na zaklop paropropustnou folii? Ja bych ji nejspis nedaval, prave protoze se bojim bodu c.1, tj. aby neprostupovala vlhkost ze sklepa do podlahy, kde by se koncentrovala pod folii v podkladovych drevovlaknitych deskach a mohlo by dochazet k plisnim.
3. Nepotrebuji resit krocejovou izolazi, ale jako podkladovou podlozku bych nejradsi volil material s lepsimi tepelne izolacnimi vlastnostmi. Zatim uvazuji o klasice - mirelon 5mm. Ale mozna existuje zajimavejsi alternativa.
4. Nevim, jestli bych nemel dat jeste jednu podkladovou vrstvu k zajisteni staleho vyrovnani, napriklad z OSB, nicmene nechci si podlahu uz o moc vice zvysovat, nebot uz jen pokladkou drevene podlahy 15mm a mirelonu 5mm se zvedne o cca 2cm. Uvazoval jsem maximalne o OSB8mm, pripadne OSB10mm, vice ne.

Podlaha by mela byt zatezovana zejmena koleckovou zidli, jinak pouze staticky par skrinemi a stolem.
Za vsechny rady mnohokrat deluji. Tadeas :)

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.