Vytápění, ohřev TUV krbem

Rubriky:

Reklama
OK Ondřej Ondřej @ondra-k před 2 roky06.02.2022 19:34:20
Vytápění, ohřev TUV krbem

Dobrý den,

v příloze je schéma zapojení topení chtěl bych konzultovat zdali to je takto správně a funkční nebo něco chybí. Do teď krb ohříval pouze akumulaci a podlahové topení, ohřev TUV nefungoval nebylo osazeno čerpadlo to se nyní chystám nainstalovat, dále nebylo používán ohřev žebříků v koupelnách taktéž nebyli osazeny. Zajímalo by mě zda zapojení nějak upravit nebo je to takto použitelné a bude funkční. V schématu nejsou zakresleny ruční ventily, bezpečnostní ventily na krbu, akumulační nádrži, filtry před čerpadly, automatické odvzdušnění. Původně měl být za ladomatem servo ventil na přepínaní akumulace a TUV ale nakonec se to udělalo s dalším čerpadlem kdyby odešlo čerpadlo v ladomatu automaticky by se začala ohřívat voda v bojleru jako záloha proti přetopení i když je instalována dochlazovací smyčka. Elektrokotel je jako záloha pro případ odjezdu na delší dobu. Děkuji za názory

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.