FV panely a hromosvod

Rubriky:

Reklama
ZH Zbyněk Halousek @zby61 před 2 roky07.02.2022 19:44:01
FV panely a hromosvod

Dobrý den,
dnes jsem mluvil se zástupcem potenciálního dodavatele FVE na můj RD a on mi řekl, že nevadí, že můj hromosvod nevede (směrem dolů) zcela po kraji střechy. Řekl mi, že panely nainstalují i NAD hromosvod. Chápu to tak, že svod bude zakryt, bude pod panely.

Máte s tím někdo zkušenosti? Projde to u revizního "hromosvodáře"? Bez jeho revize jednou za 5 let by mi pojišťovna nic nedala, kdyby se něco přihodilo...

Viz obrázek: chci mít pruh panelů po celé délce střechy hned pod hřebenem, od kraje ke kraji. Vejde se tam 14 panelů, pokud dojde k překrytí hromosvodu.

Dále se chci zeptat co říkáte na to, že by ještě jeden string byl nad vikýřem. Ale možná že by se tam vešly jen 4 panely. Není to z nějakého důvodu málo na samostatný string?

Vím, vpravo od vikýře by se nějaké panely taky vešly, zcela určitě, a nemusely by být v samostatném stringu, ale nelíbí se mi nesymetrická osazení střechy panely.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.