Zdravím ,
znovu jdu s dotazem.
Kondenzační kotel Baxi Nuvola duo-tec+ 24 staří 3 roky.
Dříve vše fungovalo jak má.
Závada : Kotel nestíhá ohřívat teplou vodu. Dříve jsem normálně mohl napustit vanu horké vody. Teď napustím cca.10cm vody do vany, začne téct vlažná a malým tlakem . Musím otočit baterii na max. horké a stejně teče "vlažná". To samé při sprchování. Po 2 minutách vlažná.
Pak jsou v kotly slyšet zvuky, jako kdyby "dopouštěl" vodu , ale plnou vzduchových bublinek. Nebo zvuk jako vodopád. Vložím video.
Můžete mě navést k problému? Zítra má přijít servis, ale jak se říká "nechci umřít blbej". Prý asi oběhové čerpadlo a zpětná klapka. A to mě přivádí k poznatku. V létě topení vypnuté, ale v koupelně hřála podlaha a radiátor.
Potom další dotaz. Uvnitř kotle je čerpadlo s "odvzdušňovákem". Má být vyšroubovaný nahoru nebo utažený ? V žádné poloze neteče z odvzdušňováku voda. Foto jsem přiložil.
Mockrát děkuji za vaše rady a trpělivost s kotly nepolíbeným člověkem .
Tady video se zvukem kotle - zvuk nutný: https://photos.app.goo.gl/q4TCsz2ANTfMPS…
18 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení