Instalace parozábrany, volba správného řešení

Rubriky:

Reklama
MN Michal D. @michal.dvoracek před 2 roky11.02.2022 16:35:18
Instalace parozábrany, volba správného řešení

Zdravím,
mám vazníkový krov, mezi vazníky a nad vazníky minerální izolaci. Nyní chci instalovat parozábranu a mám dilema.

Bud mohu parozábranu instalovat tak, že ji protáhnu nad příčkami a na obvodových zdech ji přilepím tmelem (Jutafol mastic, ...) k omítce obvodové zdi. To je asi ideální varianta, ale u mne těžko realizovatelná. Mezi příčkou a vazníkem je cca 3cm mezera, která je z časti zadělaná zbytky omítky po strojním omítání, též je tam veden elektřina, UTP kabely, atd. - protažení folie bez poškození je dost pracné a problematické.

Druhá varianta je parozábranu dělat po místnostech a vždy ji přilepit po celém obchodu místnosti ke stěnám správným tmelem, ale netahat ji přes příčky.

(Napadá mě i třetí řešení - nad příčkami protáhnou jen kousek parozábrany (s cca 10 cm přesahem na obě strany) a na tento kus pak parozábranu v místnosti přilepit.)

Jak to vidí zdejší odborníci?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.