Zdravím,
dnes kdy deklinace slunce v poledních hodinách ještě ani zdaleka nedosáhla optima jsem zaznamenal krátkodobé zvýšení výkonu panelů na 118procent výkonu jmenovitého. Jde mi o to předejít či se nějak připravit na možný výpadek pojistky. Jmenovitá hodnota proudu pojistek je 12 Ampér. Samozřejmě podle charakteristiky pojistek ještě nemohlo k výpadku dojít, ale nemám jistotu co se může dít třeba už příští měsíc. Neřešil už někdo tento problém?
Nemám, ale je mi to jasné. Ten nárůst výkonu v tomto období jde částečně na vrub odrazu od sněhu, při polojasné obloze…
před 2 roky
Ne tak zcela. Zimní atmosféra je jiná než letní. Panelům rovněž svědčí nízká teplota. V březnu dokážete dostat z…
před 2 roky
Jasně je to legrace. Nejedná se ale o žádné krátké špičky. Nad 12 Ampér se to drží už třeba 10 minut bez poklesu. Také…
před 2 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení