Druh vytápění chalupy

Rubriky:

Reklama
Jaroslav Šmíd @jaroslav.smid před 2 roky12.02.2022 12:29:59
Druh vytápění chalupy

Dobrý den, potřeboval bych radu. Mame 6 pokojů cca 15-20m2 chtel bych se zeptat čím chalupu vytápět ? V létě jezdíme často v zimě ale jednou za měsíc. Časem plánujeme i bydlení. Pořád se nemohu rozhodnout jestli radiatory nebo podlahovku. Chata ma cca 120m2 obytného prostoru. Druh vytápěni bude určitě alternativní krb. Hlavní jsem uvažoval o kotli na pelety a dřevo. Ale to by musel být komín dvoupruduchovy takže taky nemalé výdaje navic ,dalsi alternativa protože by se mi libilo mit zatopeno nez prijedu je tepelná čerpadlo vzduch,vzduch. Náklady na pořízení počítám cca do 150 tis. Co myslíte ? Někdo nějaký rady popřípadě úplně neco jiného ?

Chalupa v přízemí má základy z kamene a cihel tloušťka 45cm plocha 50m2 (garáž a 4 sklepy). V létě proběhla rekonstrukce prvního patra obytného. Obvod chaty cca 35 metru z toho 12m byla veranda ze dřeva, která je nyní vyzděna z porfixu tl. 30cm ostatní zdi prvni patra klasika cihly tl. 30cm . Druhé patro nyní také celé vyzdiíme porfixem tl. 30cm. Podlaha spirroly. Střecha bude zateplena a pozdeji přijde i zateplení polysem cca 15 cm na obytné 1.patro a podkroví. Kámen v přízemí nechám kamenem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

39 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.