Jakou máte zkušenost s tímto monoblokem?
6kw byl na výstupu,dodělal jsem ty 2kw i na zpátečku. Majitel měl doma 17st. Po montáži simsona bez všech doplňků…
Pane Lubosi co to tak celé vypěnit. To by potom byla úspora. :-)
To neví ani LG,některé nerozjedeš pod 15st.,čili tam bych řekl,že ochrana vypne a druhé rozjedeš ze 7st.
p.Antonín Ono je to tak, že spokojení klienti by se našli což o to. Ale nebylo by to výhodné pro Švarce. Pak by se…
před 5 měsíci
Přesně tak... všechno ostatní od Švarce je jen výmluva a rychlokvaška se schovává za smlouvou
před 5 měsíci
Švarc má papíry na chladivo a je mu to k ničemu
před 5 měsíci
365 odpovědí
Zobrazit všechny reakceDocela by mě zajímala jedna věc že je ještě nikdo nezažaloval když prodávají takový šmejdy??
AP Antonín P. @antonin.pPoraďte za co a jak.
Mají papír od zkušebny.
Dnes můžete prodávat i koloběžku s nápisem tč.
Zdravím, dnes jsem narazil na toto téma, protože mě zajímaly recenze ostatních uživatelů tohoto TČ. Jedná topná sezóna téměř za námi a když mi denně TČ spínalo několikrát za sebou a zase se vypínalo...teplota dost kolísala, zajimalo mě jeatli je to normální....ségra ma Daikin Althermu a uplne v pohodě, denni spotřeba v zimě kolem 20kw max a topí do podlahovky 30°. U mě teplota v největších mrazech 40° do radiátorů a spotřeba 80kw.
Měl bych dotaz, zda je ta oscilace teploty a neustálého on/off režimu důvod na pořádnou kontrolu, nebo reklamaci jednotky. Mám Therma V Monoblok 14kw a po nastavení teploty vody na 32° teplota vyletí na 37°, tepelko se vypne, pak se na 32° zapne oběhové čerpadlo, pak se chladné tak 20 minut na 28° a opět se zapíná a zas nahřívá na 37°.
Díky
JG Jan Géring @jan.geringZa "převratné tepelné čerpadlo" THERNA V může revoluční kompresor R1. Skutečně se liší a dalo mne dosti práce se dostat ke konstrukci a parametrům. Byl prezentován na konferenci, která se každý rok věnuje kompresorům (PURDUE, univerzita v USA). Mám k tomu celou složku a tak dám sem podrobnosti a svůj názor.
Idea byla rozšířit použití TČ od severu až do Afriky. S novým kompresorem rozjeli obrovskou reklamní kampaň a tam je vidět jak je konkurence ostrá a jak chce někdo ovládnout trh.
K popisu nového kompresoru R1 asi tolik. Je zajímavé, že ve světě jej reklamují jako vhodný pro klimatizace a ne výslovně tepelná čerpadla. Tvrdí, že vývoj skloubil výhody rotačního kompresoru a Scroll. Na obrázcích je uveden jak sací objem, tak nevídaný rozsah frekvence od 10 Hz až po 150 Hz. To ale má své dopady, protože kompresor obvykle má nejlepší izoentropickou účinnost pouze někde a to i tohoto (80 Hz). Aby tyto točky 600 až 9000 za minutu vydržel, tak Scroll má provrtanou jednu desku a hřídel má další ložisko aby se zabránilo vibracím a klopnému momentu. Hlava kompresoru se nenachází nahoře ale dole a významně ušetřili na potřebě oleje. Jedna strana spirály je podepřena tlakem chladiva aby se zmenšily axiální síly a má tam i těsnící kroužek. Změnil se konec spiráry aby při nízkých otáčkách byla co nejmenší "reexpanze". O 20% se zvýšil oproti rotačnímu dvojčeti kompresní poměr (1:3). Kompresor má přepouštěcí ventily aby se zabránilo při vysokém tlaku havárii nebo nevhodnému chování. Kompresor má na svůj výkon nejmenší rozměr od konkurenčních, pouze 127 mm. Když bude mít někdo zájem dám plný odkaz na zdroj.
Je po vánocích,opět někteří majitelé tč od LG mrzli.
I přestože jsem řádně reklamoval vadu dle kup. smlouvy s prodejcem Q-elektrik,bylo vadné zboží vráceno aniž by je prodejce převzal k řešení.
Takový defrost je 100% jen pěkně doma v teple.Pokud tedy LG, tak jen dvojmo.
Bohužel byli jsme všichni oklamáni perfektními výrobky.
LŠ Lubomir Švarc @lubomir.svarcZajímavé je, že jenom na severní Moravě
Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem.
Příspěvek byl administrátorem odstraněn z důvodu porušení pravidel diskuzního fóra nebo na žádost autora příspěvku.
VV Vladimír Vacek @vladProblematiku neznám ale podle mě stačí to čidlo vytáhnout a ohřát rukou.
Máme Lg therma v Monoblok 12kw už 4tym rokem. První rok prasklý vyparnik, reseno vymenou v ramci zaruky. Druhy rok fungovalo jako jedinej rok bez poruchy. Třetí rok odešla zakladni deska. Oprava tak že díl byl zdarma ale práce a doprava ne, ted 4ty rok unik chladiva a znicený kompresor a zakladni deska. Díly zdarma ale prace a cesta se plati. Byl tu technik aby zjistil vadu 5000 a rikal ze jen vymena kompresoru bude stat 15000 ta praci. Takze komplet s deskou v tom budem tak za 35000 ktere musime zaplatit 4ty rok pouzivani. Kazdy rok platime 2500 za revize. Nedoporučuju vubec toto čerpadlo. Koupili jsme od Pana Halfara (taurus art) na www.lgtepelnacerpadla.cz a u toho stejného mame i servis.
LU Lukáš Polívka @lukas297LG dává 7 let záruku,jediná podmínka byla instalace autorizovaným montérem,což Halfar v té době byl a tím byla splněna tato podmínka.
To,že jím platíš je tvá hloupost.
Uvědom si,že ti dodali (LG přes dealery) vadné zařízení a vůbec se neštítí odírat podvedené zákazníky dál.
Nikde nebyla podmínka roční revize.
Je mi Vás líto,napálili nás všechny,bohužel.
Když tak zavolej 777126983.
Co teď vím ,tak mě mrznou teď v těchto dnech tři zákazníci.Revoluční kompresory - sračky.
Zdravím. Tento měsíc mi LG vyměnilo TČ. Měl jsem hm163m.U33 a dali mi hm163mr.U34 Monoblok S. Nevíte někdo náhodou jestli tento nový model, už konečně umí správně modulovat a jaké zkušenosti máte s tímto novějším modelem? Děkuji
14.12.2022 řádně nahlášena porucha.
5.6. 2023 tč vyměněno za nový kus.
švarc půjčil své tč,aby majitelka nemrzla.
Jinak jsem zjistil že teplotu výstupní vody, to čerpadlo jakž takž udržuje v režimu - SENZOR TEPLOTY - VZDUCH + VODA - TEPLOTA VODY 45C° - RUČNĚ v tomhle režimu se čerpadlo snaží výkon regulovat, ale né vždy se to povede.
Například po defrostu jak znova začíná topit a dosáhne cílové teploty 45C° tuto teplotu překročí na 49C° a vypne se venkovní jednotka, oběhovka jede dál, ochladí se to na 34C° a znova začíná topit, dosáhne 45C° a osciluje kolem této teploty +-3C° tak dlouho než dojde opět k defrostu.
Navíc v tomto režimu TČ ani tak moc neřve a nezamrazuje se tak rychle.
V ostatních režimech jako je SENZOR VODA nebo jen VZDUCH to řve jak hrom a teplotu překročí pokaždé
DS Dominik Stehlík @dominik.stehlikxxx
Dobrý den. Nemrznoucí směs v systému je. Podle revize v Listopadu do -7. Certifikát měl určitě ten technik z LG. Doporučili mi ho na podpoře LG
Příspěvek byl administrátorem odstraněn z důvodu porušení pravidel diskuzního fóra nebo na žádost autora příspěvku.
Dobrý den, mám LG HM163 U33, mám ho namontované asi 1,5 roku. Mám všechny problémy co se tu psali, TČ nedrží teplotou výstupní vody, překračuje je ji a vypíná se a neustále se zamrazuje. Byl u mě technik od LG a řekl že mi bude muset vyměnit v létě kompresor a namontovat akumulační nádrž, aby to přestalo dělat, že by to mohlo pomoct. Problém je v tom že mi každý technik říká něco jiného. V LG se se mnou baví jak z hadrem a pán co mi TČ montoval mi řekl, že tak jak mi to funguje teď, tak je to správně, protože ho má doma a funguje naprosto stejně. Nemám na to nervy. Zvažuji koupi jiné značky, mohl by mi prosím někdo doporučit čerpadlo o výkonu 16kw, které opravdu funguje. Případně prosím o označení modelu. Byl bych vám velice vděčný, děkuji.
DS Dominik Stehlík @dominik.stehlikodkud prosím jste?
jak může být voda 9°C?
LŠ Lubomir Švarc @lubomir.svarcKoukám, že je to parta lidí sice s řidičáky, ale všichni stihli nabourat už při výjezdu z garáže.
1) lze dodat během několika minut, zvládne se s řidičákem na Pionýra.
2) co je to přetížený kompresor??? To jako LG nedovede startovat ze studeného stavu?? A chraň bože, když bude pracovat do podlah.
To si nedovedou zjistit parametry konkurence????
3) Že by si někdo konečně pořídil řidičák a projel s ním úspěšně první křižovatku??? Sláva!!! To se ale předpokládá od začátku.
LŠ Lubomir Švarc @lubomir.svarcPokud vím to nejsou technici, ale opraváři. Technik o tom něco ví. Jestli není chyba v tom, že někteří opraváři neumějí vzít do ruky měřáky.
LŠ Lubomir Švarc @lubomir.svarca proč montuješ v rozporu s podminkami?
Mám doma LG Therma V 7 kW split R32. Druhým rokem se snažím monitorovat chod tohoto TČ, kdy topím do podlahy a ohřívám 300L TUV. Výsledek je ten, že se mi doposud nepodařilo efektivně nastavit regulaci topného výkonu podle mých představ. Je smutné, že tak velká firma jako LG nedokáže udělat dobrou regulaci tohoto invertoru. Ten brutální výkonový překmit po startu kompresoru, případně po defrostu, způsobuje akorát zbytečné rychlé zamrzání výparníku (a s tím spojený nízký topný výkon a COP). Když se tento kolotoč výkonových překmitů a následných defrostů rozjede, je to radost (v příloze posílám vzorek z dnešní noci, kde si toho můžete všimnout). Naštěstí topím do podlahy, takže ve výsledku dům v pohodě vytopím (TZ domu odhaduji na 5 kW), i celková spotřeba TČ za topnou sezónu 2020/2021 byla rozumná - nějakých 2800 kWh. Ale blýská se na lepší časy, na zahraničním fóru už kutilové dodělávají vlastní regulaci napojenou na MODBUS, která by měla právě zamezit výkonové překmity a zajistit plynulý rozjezd TČ. Na konkurenční fórum jsem nedávno vložil mé zkušenosti s tímto TČ LG, můžu případně vložit i sem (odkaz ale asi nebude adminem tolerován).
Dotaz mimo téma: Zdá se mi, že trojcestný ventil částečně propouští vodu i přes uzavřenou větev TUV, kdy topím do podlahy. Následek to má ten, že se mi rychle srovnává teplota vody v horní a dolní části bojleru. Když zavřu na této větvi TUV ručně kulový ventil, tak v horní části bojleru dlouho držím teplou vodu a ve spodní části mám už vodu ledovou. Nahřátá TUV tak "déle" vydrží. Mají nějakou minimální propustnost v uzavřeném směru všechny trojcestné ventily?
Servis není o výměnkaření stylem pokus - omyl. Musí se vědět co se děje. Dobře to popisuji v odkazu
https://forum.tzb-info.cz/148649-jak-pre…
kde se z dat dají dopočítat i integrační součty, tedy vyrobené kWh. Něco podobného udělal "druhý Vávra" na Slovensku - obrázky v příloze.
Z naměřených dat se pak snadno odvodí souvislosti i kde je chyba. Zároveň je to jasný důkaz k jakýmkoliv sporům. Stačí zajistit nevypínatelný oběh vody (v podstatě konstantní rychlost) a kontrolní ohřev jen elektrokotlem (vypnout TČ, nechat dohřev).
6 kontaktních čidel včetně desky vyjde do 2000Kč. Stačí zapojit do internetu.
JV Josef Vavra @josef.vavra669Tohle těm dvěma nepomůže.Včera tam byli opět zainteresovaní odborníci,vyměnili desku.
Již rok ničí zdraví mnoha lidem a výsledek?Bude se měřit až se ochladí.Čili si dělají zkušební ústav u zákazníka.
Ten opět topí mým tč,konkurenčním,který má o třetinu menší příkon a hlavně pokryje TZ kolem nuly.
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.