Vyhledávání
Naše další weby
Ahojte, mám v dome v obývačke plus kuchyni priznané trámy, na zvyšku domu bude sadrokartón. Hore v podkroví je do budúcna miesto na izby (ale možno ostane neobývané). Na tej časti s priz. trámami musí ísť parozábrana zvrchu na dosky a na to 40 cm vaty. Ako to spraviť na tom zvyšku- dať vatu medzi trámy a ešte 15cm pod (spolu 40cm) a zospodu parozábranu, alebo to dať zvrchu, čiže tak isto ako na priznaných?
Ide o to, že sa mi zdá divné dávať parozábranu navrch dreva z hľadiska vlhkosti, ale kamarát projektant hovorí, že sa tam nič kondenzovať nebude a vraj by sa bál skôr toho dávať vatu zospodu, aby tam nevznikal rosný bod (aj keď zospodu by bola parozábrana, vlhkosť môže prísť zvrchu?). Ak by sa to dalo zhora, nebude prenikať para ku trámom napr. v kúpelni?
Zatiaľ som rozmýšľal, že by som trámy oblepil okennou fóliou a dotrel omietku až ku trámu (vlhkosť by potom drevo…
před 2 roky
S odstupom času ďakujem za odpoveď. Asi to potiahneme teda vrchom, ale chcem sa ešte spýtať prečo nie je dobré robiť…
před 2 roky
Právě naopak není vhodné dělat parotěs v jednotlivých místnostech. V novostavbách se normálně dělá parotěs nad…
před 2 roky
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení