Nový plynový kotel do bytu

Rubriky:

Reklama
PH Pavel Hladík @pavel.hladik484 před 2 roky15.02.2022 17:47:23
Nový plynový kotel do bytu

Dobrý den,

máme byt ve 3.NP v nezatepleném bytovém domě z r. 2005. Byt má plochu cca 65 m2. Vzhledem ke stáří kotlů v domě a častěji se objevujících poruch u sousedů se SVJ domluvilo na výměně kotlů ve všech bytech, jelikož se musí vyměnit komín a jak jsem pochopil nelze míchat spaliny ze starých turbo kotlů s kondenzačními kotly. Vybrala se firma, která nám doporučuje instalaci kotle ENBRA s 8l zásobníkem:
https://www.enbra.cz/kotel-enbra-cd24-z8

Vytápění bytu je teplovodním podlahovým topením + je tu jeden závěsný deskový radiátor. Kotel je i pro ohřev TUV (sprcha, umyvadlo, dřez). Spotřeba plynu současným kotlem protherm panther je cca 8 MWh ročně.

Moje otázka zní, jestli je to není "zbytečně" drahý kotel - díval jsem se na kotle protherm, baxi a jiné a našel jsem jich spoustu s obdobným výkonem (19kW) za poloviční cenu. Ale popravdě tomu vůbec nerozumím, tak se nechci rozhodovat jenom podle ceny a samozřejmě pokud je nějaká výhoda např. v kvalitě a tím pádem životnosti/účinnosti, vezmeme ten nabízený. Prosím tedy o rady a případná doporučení, jaký kotel do bytu zvolit.

Děkuji moc za odpovědi.
Pavel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.