Vzduchová mezera mezi izolací střechy a folií

Rubriky:

Reklama
JK František Novák @michael23 před 2 roky16.02.2022 16:19:15
Vzduchová mezera mezi izolací střechy a folií

Dobrý den, potřeboval bych radu. Chtěl bych si zateplit šikmou střechu na domě a výhledově tam udělat podkroví. Na střeše mám pod krytinou na kontralatích folii (taková ta bílá s mřížkou uvnitř). Podle výrobce je to bezkontaktní folie a mezi ní a tepelnou izolací ze skelné deskové vaty by měla být mezera. Je to jako na tom obrázku z TZB. Nikde se mi nedaří najít jak se v praxi ta mezera dělá. Mě napadly OSB desky, ale nejsem si jistý zda by pod nimi ta tepelná izolace větrala když bude komplet zakrytá OSB deskami. Nevím jestli je cílem tu vatu úplně zakrýt, nebo jí nechat odkrytou, s tím, že tou mezerou bude profukovat vítr a vysoušet jí? Nebo naopak bude pod tou střechou vlhnout ze vzdušné vlhkosti (dost u nás prší a je tu více vlhko). Děkuji.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.