Dobrý den, máme 15 let starý dům, kde bylo nedostatečně řešeno podlahové vytápění. Možná je to tím, že je málo trubek a i z toho důvodu, že je přízemí otevřené do patra. Tím uniká teplo nahoru. Musím topit na cca 45 stupňů při 6 stupních venku. Aby bylo alespoň 21 v domě. S tím, že na krajích místností je pocitově zima.
Co mě napadá:
1) vyřešit doplňkovými radiatory, lze rozkopat podlahu a napojit na podlahovku? Bohužel druhý okruh z žebříku v koupelně je na druhé straně domu
2) přidat čerpadlo do okruhu, protože mi přijde, že teplota vychladne rychle a nevyhřejí se celý okruh?
3) připojit pod 2 velká francouzská okna podlahové konvektory? Počítám s tím, že bych rozkopal podlahu a napojil na podlahové trubky. Pokud je to možné?
Prosím o případné nápady a řešení.
Díky Mirek
To jsem již psal, že bez zviditelnění průtokoměrů a lépe změření teplotních spádů se dál nedostaneme. V každém případě…
před 2 roky
Právě jsem se tak záludně ptal. Chce to individuálně změřit teplotu každé smyčky co jde z podlahy. Je asi jasné že ten…
před 2 roky
To právě může být chyba. Pokud tam máte zkombinované krátké a dlouhé okruhy, pak těmi krátkými okruhy poteče většina…
před 2 roky
40 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení