kapající voda z kotle po přetopení

Rubriky:

Reklama
RK Rudolf Rudolf @rudanet před 2 roky18.02.2022 19:40:25
kapající voda z kotle po přetopení

Dobrý den,
zákazník přetopil nový kotel Atmos DC25S. Při výpadku proudu stoupla teplota údajně až mimo ciferník teploměru, než spustila chladicí smyčka. Soustava má otevřenou expanzní nádobu a z pojistného ventilu nic neteklo, proto nepředpokládám vysoký tlak v kotli. Po přetopení se teploměr zasekl na 110 °C a nejde dolů. Hlavní problém a k němu mám dotaz je, že druhý den si paní všimla, že z kotle kape voda. Kape na pravé straně dole ze spodku pravého plechového krytu. Odkapávající voda je i při horké vodě v kotli studená. Než se pustím do odpojování kotle a oddeklování, prosím o radu a navedení co by to mohlo být. Mám strach z prasknutí tělesa kotle. Je tam někde nějaký spoj, který mohl povolit vysokou teplotou?
Děkuji.
S pozdravem
R.K.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.