Zateplení podlay půdy - dutý strop a parozábrana

Rubriky:

Reklama
KV Karel Vlnič @karel.vlnic před 2 roky19.02.2022 13:40:57
Zateplení podlay půdy - dutý strop a parozábrana

Dobrý den. Chystáme se s manželkou provést svépomocí zateplení stávající půdy vatou v tloušťce 30cm a řešíme pár dilemat. Tudíž si vás dovolujeme požádat o radu.

Jedná se o dvoupodlažní domek, z čehož druhé patro - dvě místnosti "trčí" pod střechu. Bude tedy nutné řešit zateplení části půdy na podlaze, část jako obvodové zdivo v prostoru půdy - to vnořené druhé patro, respektive dvě místnosti druhého patra a zase strop těchto místností - to všechno pod střechou. Bude tedy nutné část zateplovat vatou položenou na stávající podlaze hůry a část lepit na obvodové zdivo místností druhého patra pod střechou a zase na "vyšší podlaze" pokládkou.
Pročetl jsem si stávající diskuze na toto téma a celkem mne jímá hrůza z toho, co se pak bude dít se stávajícím stropem spodního patra - tedy tou zateplovanou podlahou směrem z půdy. Ta je totiž složená z 25mm fošní, 23cm trámů a zase 25mm desky a na ní 7cm solidního betonu. Protostor mezi těmito deskami není vyplněný ničím - dělal jsem před chvílí sondy na třech místech vrtačkou a opravdu to tak bylo.

Jak prosím postupovat z hlediska montáže parozábrany na betnové podlaze půdy ? Nabývám dojmu, že když tam natáhneme a zaizolujeme parozábranu, tak tím zavřeme všechnu prostupující vlhkost v té desko/trámovo/betonové podlaze a ta nakonec "zhnije ve vlastní šťávě".

Je tomu tak, nebo máte jiný názor ? Nad pokládku vaty jsme chtěli udělat rošt a osb desky s mezeraama na odvětrání. Nebude se tam bydlet, ale vzhledem k tomu, že se jedná o né malou plochu, tak by se místo využilo pro uskladnění krámů. Tak jak je tomu doposud. Jestli by bez parozábrany nebylo lepší, že by vlhkost prostupovala celou sestavou.

Druhý dotaz je k lepení vaty na obvodové stěny dvou místností "pod střechou" - chtěli jsme zateplovat 30cm vaty. Jak se pak lepí a kotví vata do dutých cihel ?
Dům, je z roku 68 druhé půlpatro je z dutých cihel pravděpodobně kvůli hmotnosti. Jakákoli díra končí většinou vylomením kusu duté cihly dovnitř.. Výškově se bavíme cca o 3m. V případě, že bychom chtěli dávat těch 30cm,tak se asi budou muset lepit dvě 15cm k sobě na výšku, nebude s tím pak problém skrz hmotnost ?

Děkujeme předem. Vzhledem k dnešní době si chceme dělat všechno sami, tak omluvte nějaké nepřesnosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.