Zemnící pásek kolem bazénu - přidělat ke kari síti?

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Sobotík @tomas.sobotik před 2 roky21.02.2022 15:01:35
Zemnící pásek kolem bazénu - přidělat ke kari síti?

Dobrý den,

chystám se na stavbu bazénu z betonového ztraceného bednění. Když koukám na návody co někteří výrobci mají na internetu pro stavební přípravu, tak se tam uvádí také instalace zemnícího pásku.

Chtěl jsem se zeptat, zda by se měl pásek instalovat přímo do výkopu před zasypáním struskou a betonáží základní desky - toto jsem našel např. u Albixonu. Pásek je pak drátem (průměr 8mm) přiveden do technologické šachty, kde je asi připojen do rozvaděče. Nicméně nikde jsem tady nenašel, že by pásek byl spojen s tělesem bazénu/deskou.

Jiný postup co jsem někde četl je, že se pásek přivaří nebo přichytí pomocí svorek ke kari sítím v základní desce. Teď úplně nevím, jaký postup zvolit a zda v tomto druhém případě je možné pásek instalovat až na štěrkové lože okolo základní desky. Stačí v tomto případě propojit pásek s kari sítí? Nebo by bylo potřeba ho přidělat i k svislým výztužím? -> Tady nevím, jak bych to udělal.

Díky za postřehy

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.