Izolace soklu

Rubriky:

Reklama
JM Jan M @fantoczi před 2 roky22.02.2022 19:01:53
Izolace soklu

Dobrý den. zvažuju, jak vyřešit sokl domu. situace je taková, že 3/4 je podsklepena.. sokl je obložen obkladem do výšky 60cm nad terenem do urovně hydroizolace, ktera se nachazi něco málo pod úrovní podlahy. problému je více. v první řadě je problém ten, že zdi sklepa jsou až teměr po hydroizolaci betonové, tím pádem si to v zimě hezky cucá chlad, což má několik negativních dopadů uvnitř domů. další věc je, že ten obklad je na prd z toho důvodu, že očividně minimálně propouští vlhkost, která vyvzlíná až k hydroizolaci a na konci obkladu proleze do omítky, ktera časem odmrzne a opadává.. toto se děje pouze v místech kde není sklep.. asi u sklepa se velká část vlhkosti odpaří směrem dovnitř nebo nevím v čem jiném to vězí. další věc je ta, že na hodně místech je ten obklad odskočen od stěny a drží defakto jen vyspárováním. tím padem uvažuju, že ho celý osekám... no jo, ale co pak s tím... myšlenka byla zateplení domu včetně soklu... vzhledem k vysoké investici pořád váhám. jaké je nejlepší řešení zateplení těchto soklů? nechci tam plácnout polyš a poté se mi bude kumulovat vlhkost v oblasti hydroizolace. chápu to u nových domů, kde je kvalitní hydro.. tady si uplně nejsem jistý.. dům z 80 let. Jaka teda je idealni varianta se zateplením a případně bez zateplení, napriklad srovnat sokl termoizolacni omitkou? vsude vidím same řešení kde je hydroizolace svislá... no jo, ale to je hezké ale pořád se ta vlhkost tlačí nahoru pod hydroizolaci. dava mi větší smysl ji nechat co nejvíc odvětrat než ji maskovat. Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.