Zatěsnění spáry kolem sprchové vaničky

Reklama
Zatěsnění spáry kolem sprchové vaničky

Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit od zkušenějších. Už asi podruhé jsem silikonoval sanitárním silikonem akrylátovou sprchovou vaničku, protože při stříkání vody na zeď a jejím následném stečení je někde netěsnost a voda se následně objeví pod vaničkou na dlažbě. Dneska jsem opět silikon "vyškrábal" a objevil jsem asi místo, kudy se voda dostává pod vaničku. Je to na styku svislé spáry dlažby a vaničky, je tam větší mezera cca 3mm, silikon byl z vnitřní strany trochu plesnivý, z toho jsem to usoudil. Zřejmě sanitární silikon má se spárou nějaký problém, možná se to vždycky po čase trochu deformuje a vznikne malinká netěsnost. Proto přemýšlím, čím to znovu zatěsnit. Kdesi na netu jsem četl příspěvek, že se dá použít místo sanitárního silikonu Mamut a tím celou vaničku od zdi utěsnit, ale nevím, jestli tomu tak je. Druhá možnost je polyuretanový tmel, ale opět nemám žádnou zkušenost a třetí možnost použít lišty.
Jedná se o sprchový kout v kanceláři u domu, takže se používá sporadicky, spíš slouží jako nouzová náhrada, kdyby byl v domě problém s plynovým kotlem a tudíž se nemohla ohřát teplá voda, tak v kanceláři je malý el.boljer.

Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.