Zatěsnění spáry kolem sprchové vaničky

Reklama
DC David Chadima @davos před 2 roky22.02.2022 21:02:25
Zatěsnění spáry kolem sprchové vaničky

Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit od zkušenějších. Už asi podruhé jsem silikonoval sanitárním silikonem akrylátovou sprchovou vaničku, protože při stříkání vody na zeď a jejím následném stečení je někde netěsnost a voda se následně objeví pod vaničkou na dlažbě. Dneska jsem opět silikon "vyškrábal" a objevil jsem asi místo, kudy se voda dostává pod vaničku. Je to na styku svislé spáry dlažby a vaničky, je tam větší mezera cca 3mm, silikon byl z vnitřní strany trochu plesnivý, z toho jsem to usoudil. Zřejmě sanitární silikon má se spárou nějaký problém, možná se to vždycky po čase trochu deformuje a vznikne malinká netěsnost. Proto přemýšlím, čím to znovu zatěsnit. Kdesi na netu jsem četl příspěvek, že se dá použít místo sanitárního silikonu Mamut a tím celou vaničku od zdi utěsnit, ale nevím, jestli tomu tak je. Druhá možnost je polyuretanový tmel, ale opět nemám žádnou zkušenost a třetí možnost použít lišty.
Jedná se o sprchový kout v kanceláři u domu, takže se používá sporadicky, spíš slouží jako nouzová náhrada, kdyby byl v domě problém s plynovým kotlem a tudíž se nemohla ohřát teplá voda, tak v kanceláři je malý el.boljer.

Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.