Dokončení realizace po firmě Schlieger

Rubriky:

PT Pavel Trnka @pavel486 před 2 roky27.02.2022 15:42:31
Dokončení realizace po firmě Schlieger

Dobrý den, bohužel jsem se nechal také napálit a na doporučení známého si objednal FVE od této firmy, aniž bych si zjistil více o jejich referencích. Vše se zdálo být OK až do doby, kdy se objevil zádrhel. Od té doby se mnou nikdo nekomunikuje a záležitost jsem nakonec předal advokátní kanceláři.

Bohužel mám problém, protože "profesionálové" z této společnosti mi naprojektovali 2 stringy a na jeden umístili 8 a na druhý 4 panely s výkonem 410Wp. Jaksi jim nedošlo, že celkové napětí ze 4 panelů je tak malé (170V), že střídač nebude schopný vyrábět z tohoto stringu (charakteristika střídače vyžaduje min. 180V). Fakticky tedy vyrábím pouze z 8 panelů. Problém objevili až agenturní pracovníci při montáži baterií a od té doby firma samozřejmě nekomunikuje a nic neřeší. Jak jsem uvedl výše, došla mi trpělivost, záležitost jsem předal právní kanceláři a rozhodl jsem se dořešit svépomocí či s pomocí jiné spol.

Fakticky se problém zdá být relativně jednoduchý. Potřebuji rozšířit instalaci alespoň o 2 panely, ale nejsem schopný je sehnat. Panely dodané firmou Schlieger jsou Amerisolar AS-6M-HC 410Wp - http://www.weamerisolar.com/d/file/engli… Tyto bohužel nemohu nikde sehnat.

Moc prostoru pro kombinaci s jinými typy panelů není, jak jsem pochopil, je třeba u panelů sledovat parametry zkratového proudu Isc a Maximálního proudu Imp a tak vybrat vhodné pro kombinaci se stávající instalací. Objevil jsem ještě panely AS-6M 400Wp
https://www.weamerisolar.eu/wp-content/u… , které bych zkombinovat mohl, ale ty také nedokážu zatím sehnat.

Dokázal by někdo poradit či mi prodat 2 - 4 solární panely, které by bylo možné připojit ke stávajícím?

Díky za jakoukoli radu

Pavel

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.