Spotřeba plynu

Rubriky:

Reklama
DN Dominik Novotný @dominik.novotny před 2 roky02.03.2022 20:36:57
Spotřeba plynu

Dobrý den,

chtěl bych se Vás prosím zeptat na jeden dotaz. Máme dvoupatrový dům a asi 10 let starý jednookruhový plynový kotel. Ve spodním patře bydlí děda, který má v obýváku termostat, teplota v horním patře tedy nemá vliv na kotel. Děda do je doma celý den takže má zaplé topení na plno pomocí termostatických hlavic a teplotu řídí termostat. Blbé je třeba to, že když přijdeme z práce, tak nahoře to třeba netopí, protože dole je zrovna teplo, je to špatně vymyšlené.
Když jdeme do práce tak termo hlavice v horním patře na topení většinou snížíme na stupeň 1, protože zde nikdo není, ale dole se topí normálně.

Teď k dotazu: Pokud vypneme nahoře všechna topení a bude se přes den topit pouze dole, bude spotřeba nižší? Ušetří se a nebo je jedno jestli jsou topení zapnutá dole i nahoře jelikož kotel stejně topí, tak jestli topí jen dole a nebo všude, tak to vyjde na stejno?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.