Zprovoznění starého komínu

Rubriky:

KS Karel Strnad @karolus před 2 roky07.03.2022 09:17:00
Zprovoznění starého komínu

Pěkný den, chtěl bych se zeptat, v RD z šedesátých let máme několik původních komínů, které již léta nevyužíváme (pouze jeden který je vyvložkovaný a je k němu připojený plynový kotel). Chtěli bychom mít alternativu k plynu a pořídit do obýváku krbová kamna na dřevo (pro kouřovod 120 mm). Chtěl bych je připojit na stávající komín - je to možné?

Komín je zděný z cihel a má čtvercový průřez cca 15 cm (šířka cihly). Není nijak vyvložkován. Vede ze sklepa (kontrolní dvířka) přes přízemí, první nadzemní patro a ústí cca 1m nad plochou plechovou střechou. Zdá se že není nijak poškozený, žádné vypadlé cihly apod.

Dá se takový komín uvést v život aniž by to bylo v rozporu s platnými předpisy? Samozřejmě bych pak pozval kominíka aby komín prohlédl ale jde mi jen o to zjistit zda na to vůbec mohu pomýšlet?

Děkuji moc a klidný zbytek dne v této neklidné době.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.