Zdravím,
Chceme přejít z kotle Benekov C27 (uhlí ořech 2) na kotel který bude schopen kombinovaně spalovat kusové dřevo (přikládání přes den) a pelety (nejlépe i štěpku) pro provoz během noci, aby dům nevychladl. Ideálně takový, který by se nemusel pokaždé mezi různými palivy přestavovat a v případě, že by dohořelo dřevo, tak by se automaticky přešlo na spalování pelet nebo štěpky. Nemáte někdo nějaký odzkoušený typ? Nenašel jsem toho moc..
Díky,
Byl tu dotaz tak jsem odpověděl.Hrubou štěpku spaluji bez problémů bez kombinace se dřevem.
před 2 roky
Spalovací komora pro 50 cm dřevo, suché dřevo - nejlepší do KAŽDÉHO kotle, pelety a štěpka je velký rozdíl - tedy pro…
před 2 roky
U Dualtherm jsem nenašel velikost spalovací komory,dveře z předu a suché dřevo jako náhradní palivo a asi štěpku…
před 2 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení