Přeslechy mezi místnostmi (odsávání)

Rubriky:

Reklama
ML Michal Lahcim @michal.lahcim před 2 roky11.03.2022 07:58:57
Přeslechy mezi místnostmi (odsávání)

Dobrý den, popř. Ahoj
Mám v části RD udělanou samostatnou bytovou jednotku, kde je odsávání z kuchyně a koupelny přímo za společnou stěnou těchto místností se nachází distribuční box s akustickým tlumičem Zehnder CW-S420, jelikož se v době pohybujeme dva, tak nenastala nikdy situace kdy bychom přeslechy zaznamenali. Nicméně když jste testovali přeslechy z bytu, tak jsou velmi silné, jelikož odsávané místnosti jsou všechny blízko u sebe na jedné straně domu, vedení je velmi krátké, např mezi každou koupelnou a boxem je pouze 2m vedení ComfoTube 90, v tomto případě jde mezi koupelnami středně silným hlasem normálně hovořit, a talíře na stropě slouží jako interkom :D, mezi kuchyněmi je pak vzdálenost podstatně větší, takže tam je potřeba zvýšit hlas aby něco prošlo, ale třeba z chodby domu je též odsávání, pak štěkající pes v chodbě domu je slyšet v bytě jak kdyby talíře byly reproduktory.
Nemůžu se nyní dobrat nějakého rozumného řešení, našel jsem telefonní tlumiče, což je asi přesně co potřebuji, nicméně je na průměry 100 a 125mm, obecně všechny tlumiče začínají od 100mm, dát separe box s akustickým tlumičem na byt by se dalo taky řešit, ale jak pak elegantně propojit boxy mezi sebou? Na rozdělování přívodu do boxu, už není místo, takže bych mohl maximálně propojit boxy mezi sebou opět vedením 90mm
Nejideálnější by byla nějaká vsuvka do potrubí, co minimálně sníží odsávací výkon, ale silně utlumí mluvené slovo.

Děkuji všem za typy a nápady, jak řešit stávající situaci.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.