Ahoj.
Máme dvougenerační RD ca 80 let starý, 80% zateplený. Aktuálně vytápíme plynem (podlahová plocha ca 210 m2, ročně ca 33 MW). S ohledem na zvyšující se cenu plynu přemýšlím o alternativním řešení. S aktuálním ceníkem zaplatím za plyn 2x tolik co minulý rok (a to zdražování zdaleka není u konce). Alternativou je TČ, nebo mě napadly pelety. Do TČ se mi moc nechce - náš dům na to není připravený (klasické radiátory) a dle konzultace od firmy je cena za toto řešení ca 450 tisíc (+ samozřejmě náklady na elektřinu). Mám v provozu menší FVE, ale na výrobu na TČ to zdaleka nestačí. Nechal jsem si udělat nabídku na kotel na pelety - kotel Kadria 30kW (automatický). Cena s instalací ca 130 tisíc + náklady na repas komína (ca 50 tisíc). To se mi celkem zamlouvá, náklady na sezonu topení ca 30 tisíc (?) - za plyn aktuálně 65 tisíc/rok.
Myslíte, že se mé myšlenky ubírají správným směrem.
Předem díky za reakci.
Honza
Pelety jsou jistě varianta .... s cenou paliv toho moc nenaděláme - jediná jistota je, že každá energie bude jen…
před 2 roky
Nejde o to, kdy to zúřadují, ale kdy zaevidují přijetí. Každopádně jsem výpověď poslal v pátek 18.3., v pondělí mi…
před 2 roky
Asi vás nepotěším .. ale velké firmy zuřadovávají žádosti svých klientů tak za cca 15 dnů ... a to vaše pondělí PPAS…
před 2 roky
41 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení