Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den. Na podzim loňského roku jsme si nechali instalovat k rodinnému dvojdomku TČ Acond o tep.výkonu 16kW. V domě je cca před 6 lety modernizovaná kotelna s akumulační nádrží 1000L , bojlerem 300 L. Ekvitermní regulaci kotelny zajišťuje systém Siemens RVS63.283/109. Snad jsem to dobře opsal. V domě jsou dva tep. okruhy. Dle návrhu obchodního zástupce firmy Acond bylo zvolen typ TČ. Dále bylo doporučeno, aby TČ bylo napojeno jedním okruhem na výrobu TUV a druhým okruh zajišťuje ohřev vody v akumulační nádobě. Regulace ohřevu ak.nádrže je pouze na základě poklesu zpětné vody z akumulace do TČ. Jako naprostý laik se ptám, zda někdo neví, jak propojit systém regulace TČ s regulací kotelny. Bohužel i výrobce jsem nepochodil, že to prý nejde. Dle zjištění historie chodu TČ je vidět, že čerpadlo jde buď naplno, když ohřívá ak. nádrž a nebo stojí. Myslím , že se zbytečně plným vvýkonem optřebovává a také snižuje topný faktor čerpadla. Kdyby výkon TČ byl regulován na základě požadavků kotelny , nemusel by běhat naplno. Nevím. Děkuji za každou smysluplnou radu. F.
Já jsem psal, pokud nemá tepelné čerpadlo dostatečný rozsah výkonu, lze místo anuloidu použít po vašem malou…
před 2 roky
Podle mne "nevhodné" zapojení - bez AKU TČ a jenom s THR. Bylo by k tomu potřeba více informací, ale bohužel…
před 2 roky
Místo náčrtku Vám zasílám zapojení jiného domu, tak jak ho vidí zákazník po připojení přes webserver. Domaloval jsem…
před 2 roky
20 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení