Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím vespolek, řeším už dva měsíce problém s nehořlavým uhlím v automatickém kotli..
Vytápím dva prostory, mám dva totožné polské kotle.. Před dvěma měsíci jsme koupili nové uhlí ořech od stálého dodavatele na obě místa zároveň. Mám vyzkoušeno, že "čerstvé" uhlí blbě hoří, tak vždy si udělám zásobu toho starého na týden, mezitím si to nové "sedne" a není problém..
Jenže zatímco várka, kterou mám doma po týdnu funguje a bez jediného problému, tak na druhém místě ani po dvou měsících nejsem schopen kotel zprovoznit..
Uhlí pouze žhne, nejsou z něho plameny a neprohořívá.. I když kotel dám na minimální přikládání a maximální pauzu, za půl hodiny se vyvrhne žhavé ven a kotel zhasne.. V ručním režimu to udržím, ale musím udělat přikládací pauzu třeba 10 minut, aby něco prohořelo a není výkon.. Kotel za to nemůže, pokud přivezu uhlí z domova, funguje normálně s klasickým nastavením.
Buď mi jeden dodavatel přivezl v ten samý den dva různé druhy uhlí, nebo to může být skladováním??
Fungující uhlí je v nadzemní uhelně, kde v mraze mrzne, ve větru fouká..
Nefungující uhlí je ve sklepě se stálou teplotou, vlhkostí..
Co s tím uhlím dělat???
Díky za radu
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení