Napojení KG mezi dva pevné body

Rubriky:

Reklama
MJ Martin Janda @martin.janda834 před 2 roky12.03.2022 21:10:48
Napojení KG mezi dva pevné body

Ahoj,

potřebuji napojit KG 110 mezi dva pevně dané body, kde jedním je vývod odpadu z domu a druhým je nátok DČOV. Vzdálenost mezi nimi je cca 4 metry. Použité díly: dvě odbočky (účel teď není důležitý, ale jsou tam), jedna KG trubka cca 270 cm a redukce 110/150 do nátoku DČOV.

Vyřešil jsem to zatím přímočaře, leč ne zcela uspokojivě: bez těsnění jsem kusy zasunul nadoraz do obou bodů, nakrátil 3 m trubku v místě, kde se potkávala s kusy naproti (proto má teď 270 cm), pak jsem nasadil těsnění, namazal, kusy srovnal do roviny a s vypětím sil je do sebe zasunul a každý povysunul o nějaký kus tak, aby to povysunutí bylo všude cca stejné. Šlo to velmi těžko a u napojení na vývod z domu se mi to ani povysunout nepodařilo a tím jsem nevybojoval další dva cm, které by se hodily. Trubky do sebe nejsou zasazené tak pevně, jak bych chtěl. Vše je v pískovcové skále, manipulace a odstraňování terénu je velmi namáhavé. Také díky tomu, že je mezi těmi body nepatrný úhel (ale zdaleka ne 15 %, abych musel použít koleno), tak se s tou nejdelší trubkou téměř nedalo otočit. Navíc se mi "chytla" za 110 HT vývodu odpadu z domu a při pokusu tahat zpět už bych tahal i vnitřní potrubí.

Znáte nějaký dobrý trik nebo jakékoli řešení, jak mezi dva pevné body vsadit trubky co nejpevněji? Jeden způsob mě napadl: vyměnit tu třímetrovku za několik dílů (třeba tři metrové) a tím získat možnost povysunout více dílů a mít tak co nejmenší vůli na každý spoj. O tom, že tam nějakou vůli musím mít kvůli dilataci vím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.