Fb2 automat - neodpovidajici ventilátorPřed chvilkou, po pravidelné čištění kotle, se mi na kotli objevilo: NEODPOVIDAJICI VENTILATOR. Že servisní příručky jsem se dozvěděla, že :
V případě výskytu závady kontaktujte z místa instalace kotle servisní oddělení výrobce. V servisním ( výrobnim) nastavení je možné zvýšit hodnotu impulzy nárůstu, do čehož se pouštět nebudu.
Zajímavé je, že při ručním podávání ventilátor jde, nejde pouze, tedy hlavně, při automatů, což je podstatné.
Poučte mě, co se stalo? Píší:
Bezpečnostní ochrana řídící jednotky. Regulační přístroj se instaluje na hornipanel zásobníku paliva upevnenim 4 šrouby. K výskytu závady může dojít i v případě nárůstu teploty uvnitř regulace 3,5 *C/1s. Je nutné provést kontrolu vinutí ventilátoru 136 ohm, napájecí napětí regulačního přístroje 230 V, kontrola stavu a zapojení rezbehoveho kondenzátoru ( špatný kontakt vodičů kondenzátoru na svorkovnice ventilátoru), zanesení obecného kola ventilátoru necistotami, vada ložisek, výskyt závady může způsobit i kolísání napětí 190-200-230V.
Jak vidíte dlouho opravu?