Zatepleni podlahy sklepu novostaby

Rubriky:

Reklama
PJ proste ja @proste.ja před 2 roky13.03.2022 22:28:57
Zatepleni podlahy sklepu novostaby

Zdravim, chci se prosim zeptat, jestli ma smysl tepelna izolace podlahy sklepu? Jedna se o novostavbu, ktera je celoplosne podsklepena, s tim, ze ze zeme ciha 1m. V projektu mam skladbu podlahy podsklepeni nasledovne: hydroizolace,tepelna izloce 10cm xps, 10 cm betonu(samozrejme kari site) a dlazba. Ja si jenom neumim predstavit ze na xps naliju 10cm betonu a pak to vse budu zatezovat. Za druhe, co udela to xps-ko po letech, jestli se po 20 letech nerozpadne na prach(nasledky nemusim rozepisovat), dalsi ve, ta podlaha je v nezamrzne hloubce, cili jako 10cm izolace mi prijde prehnany. Muzete mi prosim poradit jestli to neni predimenzovany a zbytecny? Ja jsem totiz nikde nenasel, ze by se delala tepelna izolace podalhy sklepu a uz vubec ne timto stylem. Sklep bude sice vytapenej, ale jenom asi na 15 stupnu. Proste to bude sklep a ne obytny prostor. Ma tam byt dilna, garaz, spajz, a pradelna.
Prosim staci mi jednoducha odpoved, jestli ma smysl davat tu tepelnou izolaci, a kdyz tak kolik, a jestli ten polys pak nechradne casem stylem ze to bude pak potiz.
Dekuji predem za odpovedi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.