Kondenzace vody na krokvích

Rubriky:

Reklama
JV Jarda Vojta @jarda.vojta před 2 roky14.03.2022 13:58:05
Kondenzace vody na krokvích

Dobrý den, fasádníci mně nalepili polystyren tloušťky 16cm na fasádu a udělali podhledy z OSB desek s přivrtaným polystyrenem tloušťky 2 cm. Mám nevytápěnou půdu. Včera jsem zjistil, že mám mokré krokve (jen některé), které jsou ve styku s horní hranou polystyrenu. Více jsem nakreslil do obrázku. Krokve, které jsou zasažené, jsou nad stěnou, která byla nerovná a hodně ji fasádníci korigovali lepidlem. Polystyren lepili na lepidlo s rámečkem a dvě buchty. Kotvení zapuštěné hmoždinky se zátkou.

Myslím, že to je způsobeno teplým a vlhkým vzduchem co proudí (a neměl by) mezi EPS a zdivem. Nahoře narazí na studenou krokev a zkondenzuje. Děje se to ale jen na některých místech. Jde to nějakým způsobem vyřešit? Napadlo mě, že bych polystyren nahoře utěsnil pěnou, aby tudy vzduch neunikal. Nevím, zda to bude stačit a aby pak voda nekondenzovala skrytě pod pěnou.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.