Zateplení starého domu

Rubriky:

Reklama
Lukáš Šťastný @lukas.stastny před 2 roky16.03.2022 12:38:12
Zateplení starého domu

Dobrý den,

řešil zde někdo zateplení starého přízemního samostatně stojícího domu o výměře domu, odhad 1924. Stěny plná cihla, 450 mm tloušťka, veranda cihla plná 150mm, jižní stěna domu vepřovice, celková výměra domu je132 m2. Dům je po rekonstrukci interiéru, vlhkost interiéru je do 50%. Dům je podřezán, podlahy nezateplené, stropy z půdy plánujeme také zateplit. Dům je v lokalitě Znojemsko, jižní morava. Vytápění řešeno pomocí plynového kondenzačního kotle a radiátory. Kotel cykluje přes den, kdy je teplota exteriéru do 10°C na výkon 3,5 kw, takže ho vypínáme na den, topíme jen přes noc, ale to neřešíme. Dům vytopí i starší klimatizace s výkonem do topení 600W- nepoužíváme dům rychle prochladne. Pokud vypnu plynový kotel který dům natopí na 23;C okolo 23:00, tak okolo 5:00 spíná termostat nastavený na 21°C při teplotě exteriéru okolo 5°C.

Představa je taková- zateplení obvodových stěn kontaktním zateplením, zde si nejsem jist- vata nebo fasádní polystyren? Obvodové stěny 160mm, veranda 140mm? Od polystyrenu mě hodně lidí odrazuje skrze vlhkost v interiéru proto bych raději zvolil vatu, prý lépe dýchá.

Zateplení starých stropů- složení stropů je z interiéru- sádrokartonový strop, dutina mezi původním stropem, následně prkenná podlaha z půdy s dutinou vyplněnou plevy, na podlaze půdy z prken cihly zvonilky. Představa je taková- volně ložená vata na podlahu půdy o tloušťce 400mm, kladeno ve vrstvách 2X 200MM. Půda se na nic nevyužívá a není potřeba aby byla pochozí. Ve stropě není žádná parozábrana.

Do budoucna zřízení tepleného čerpadla vzduch voda napojení na stávající rozvod vody do radiátorů do výkonu 8kw? Bůh ví jak to bude s plynem skrze současnou situaci s ruskem.

Děkuji za případné rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.