Nehřeje radiátor

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Straka @tomas.straka558 před 2 roky20.03.2022 22:29:42
Nehřeje radiátor

Dnes mi firma čistila otopnou soustavu. Proplachoval se radiátor po radiátoru (na vstupu a výstupu do kotle) kompresorem až do úplného vyčištění (čirá voda). Jedná se o původní otopnou soustavu ve starším rodinném domě, skládající se ze dvou původních litinových radiátorů a 4 radiátorů Radik, které byly instalovány či částečné rekonstrukci před sedmi lety. Systém byl napuštěn, odvzdušněn a kotel (Destila) opětovně spuštěn. Plechové radiátory byly velmi rychle teplé na požadovanou teplotu. Litinové radiátory jsou teplé na vstupu a k prvnímu žebru, dále jsou studené (resp. bylo znát, že se ohřálo i druhé žebro, ale velmi pomalu). Ani při maximálním výkonu kotle se nepodařilo radiátory prohřát celé. Znovu jsem je všechny odvzdušnil. Čím by to mohlo být? Je možné, že trvá tak dlouho, než se ohřeje větší objem vody v "litině", když byla napouštěna z řadu, tzn. poměrně studenou vodou? Když to zjednoduším, ze systémem se nedělalo nic jiného, než že se napustila a vypustila voda. Poraďte prosím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.