Jak nastavit různé teploty pro různé části dne?

Rubriky:

Martin Červený @martinc před 2 roky22.03.2022 11:13:53
Jak nastavit různé teploty pro různé části dne?

Zdravím,
Má někdo zkušenost s TČ Revel LWRb? Na můj dotaz neodpovídá ani instalatér, ani výrobce.
Mám takovou situaci, že TČ je nastaveno obvykle na vyšší teplotu, než je pak ve skutečnosti teplota vzduchu uvnitř, např.: Teplota pro topení (výstupní teplota vody) = 27°C, teplota vzduchu = 21°C. Při současných výkyvech, kdy je nad ránem teplota třeba i k -10°C a přes den vystoupá k +15°C, tak je uvnitř domu ráno "zima" a odpoledne díky ohřevu sluncem horko (uvnitř to vytvoří rozdíl někdy i 4°C). Pokud budu počítat zpoždění náhřevu několik hodin, tak bych chtěl, aby topení topilo např.: od 0h do 7h na 28°C a zbytek dne na 24°C (časem by se to vyladilo). Je něco takového možné? V návodu vidím pouze "Noční režim", který má ale přesně daný interval a pokud vím, tak slouží pouze pro tišší chod. Další způsob, co mě napadá, je použít časovač vypnutí a zapnutí, ale pak by TČ neohřívalo ani vodu pro mytí a muselo by pak ohřívat zbytečně moc vychladlou vodu, takže to mi také nepřipadá vhodné. Jinak zateplení a tloušťka betonu nad teplovodním vytápěním je v pořádku, s tím by to nemělo souviset (cihla 30, polystyren 18 cm).
Návod není dostačující nebo toto nastavení jednotka neumožňuje, což by mi ale připadalo prazvláštní a nedomyšlené: https://www.revel-pex.com/ke-stazeni-rev…
Za jakékoliv nápady děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

74 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.