Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím,
Má někdo zkušenost s TČ Revel LWRb? Na můj dotaz neodpovídá ani instalatér, ani výrobce.
Mám takovou situaci, že TČ je nastaveno obvykle na vyšší teplotu, než je pak ve skutečnosti teplota vzduchu uvnitř, např.: Teplota pro topení (výstupní teplota vody) = 27°C, teplota vzduchu = 21°C. Při současných výkyvech, kdy je nad ránem teplota třeba i k -10°C a přes den vystoupá k +15°C, tak je uvnitř domu ráno "zima" a odpoledne díky ohřevu sluncem horko (uvnitř to vytvoří rozdíl někdy i 4°C). Pokud budu počítat zpoždění náhřevu několik hodin, tak bych chtěl, aby topení topilo např.: od 0h do 7h na 28°C a zbytek dne na 24°C (časem by se to vyladilo). Je něco takového možné? V návodu vidím pouze "Noční režim", který má ale přesně daný interval a pokud vím, tak slouží pouze pro tišší chod. Další způsob, co mě napadá, je použít časovač vypnutí a zapnutí, ale pak by TČ neohřívalo ani vodu pro mytí a muselo by pak ohřívat zbytečně moc vychladlou vodu, takže to mi také nepřipadá vhodné. Jinak zateplení a tloušťka betonu nad teplovodním vytápěním je v pořádku, s tím by to nemělo souviset (cihla 30, polystyren 18 cm).
Návod není dostačující nebo toto nastavení jednotka neumožňuje, což by mi ale připadalo prazvláštní a nedomyšlené: https://www.revel-pex.com/ke-stazeni-rev…
Za jakékoliv nápady děkuji.
Doměńky si nemusím upravovat neboť návrh podlahového topení jsem měl v učebních osnovách. Nejvíce mne potěší…
Jedná věc je regulovatelnost podlahovky, druhá je jak to může pomoci tazateli s vyvážením teploty ve sluncem osálané…
Nemám nejmenší zájem debatovat s osíračem a lhářem. Kdo by chtěl něco vědět o podlahovém topení a jeho chování, tak…
74 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení