Meření spotřeby elektrokotle. (smarthome)

Rubriky:

Reklama
JD Jiří Doubravský @jiri.doubravsky před 2 roky23.03.2022 11:45:57
Meření spotřeby elektrokotle. (smarthome)

Dobrý den, prosím o radu, jsem v elektrotechnice naprostý laik předem se tedy omlouvám za dotaz který tomu bude i odpovídat :-) nejspíš úplně mimo. Ale velmi rád se nechám poučit či nasměrovat. Potřebuji v rámci smarthome řešit sběr dat o spotřebě elektrického kotle. Celkem běžně v domě využívám tzv chytré zigbee zásuvky které to umí a změří v reálném čase spotřebu běžným malých spotřebičů, ale u elektrického kotle, byť je to elektrický spotřebič právě tak nějak tuším že to tak snadné nebude. Už proto že ani není připojen v mém případě do zásuvky ale na vlastní jistič, takže ten zigbee/wifi měřak ani není kam zapojit. Existuje pro to nějaké jiné řešení, které by se vám osvědčilo?

nebo byste třeba i šli cestou instalace běžné zásuvky k elektrickému kotli, která mi tam ted teď chybí a následně byste použili standardní zigbee/wifi měřák pro běžnou elektroniku jako např Blitzwolf BW-SHP13 ? Zvládne to bez nějakého zvýšeného rizika "spečení"/"vyhoření"? Je možné, mít to tak zapojeno z bezpečnostního hlediska ?

Je vhodnější toto řešení ? https://www.chytrevypinace.cz/WiFi-Elekt… máte zkušenost ?

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.