Prosím o radu- snad poradí někdo kdo rozumí solárům.
Mám na střeše solární deskové kolektory - dodáno jako set pro ohřev teplé vody, viz níže katalogový list. Instalovány při stavbě domu v roce 2013. Vše dosud fungovalo. Jediné co stále řešíme je malý únik chladící kapaliny netěsností při napojení mezi zásobníkem vody a napojením na soláry. Nyní sice už minimálně ale přetěsňovali to několikrát. Chladící kapalina se měnila v roce 2017. Mám 2 exp.nádoby.
Včera jsem si všimla, že teplota na solarech je 108 st., přitom voda v zásobníku jen 40 st. nahřátá z noci elektrikou. Tlak v solarech 2 bary a kousek, je stále stejný. Venku bylo 15 st. Čerpadlo jelo, ale voda v zásobníku se nedohřívala. Dost mně to vyděsilo.
Snažím se kontaktovat firmu co nám to kdysi dělala, ale zatím marně.
Vypla jsem vše z elektriky a znovu nahodila. Čerpadlo má tři polohy - dali jsme tu nejvyšší a teplota začala klesat, pak jsme vrátili zpět na tu střední. Mám dotaz, co to mohlo způsobit? Může to ten systém poškodit? Je to akutní nebo to pár týdnů počká - můžu s tím něco sama udělat? Ještě poznámka. Ta kapalina co unikala z netěsnosti (závit trubky napojení solary k zásobníku) byla vždy čirá, v lednu do hněda, viz. foto. Včera jsem nic nezaregistrovala - to místo mám omotané hadrem. Jak často se má ta kapalina v solárech měnit - zarazila mně ta hnědá barva?
Prostě blbá doba na takové závady, firmy nestihají....zkoušela jsem několik obvolat ale marně, nikdo se se mnou nechtěl bavit. Samozřejmě jsem přes den v práci - strachy bez sebe, že se něco podělá.
Máte pravdu , že farba by nemala nič znamenať , pokial by tekutina nebola zakalená . Mám system z medených rúr a nádrž…
před 2 roky
Barva kapaliny nic neříká. Musí se vzít v potaz materiál všeho. Mě to třeba dělá vnitřní povrch hada v Aku.
před 2 roky
Dobrý deň ! Ja mám už 17 rokov solárne kolektory . Doteraz okrem kontroly tlaku , stavu teplonosnéj tekutiny som…
před 2 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení