Deskové Solární panely - teplota 108st., voda v zásobníku se neohřívá

Rubriky:

Reklama
KK Kateřina Koudelková @katerina.koudelkova před 2 roky23.03.2022 13:05:15
Deskové Solární panely - teplota 108st., voda v zásobníku se neohřívá

Prosím o radu- snad poradí někdo kdo rozumí solárům.
Mám na střeše solární deskové kolektory - dodáno jako set pro ohřev teplé vody, viz níže katalogový list. Instalovány při stavbě domu v roce 2013. Vše dosud fungovalo. Jediné co stále řešíme je malý únik chladící kapaliny netěsností při napojení mezi zásobníkem vody a napojením na soláry. Nyní sice už minimálně ale přetěsňovali to několikrát. Chladící kapalina se měnila v roce 2017. Mám 2 exp.nádoby.
Včera jsem si všimla, že teplota na solarech je 108 st., přitom voda v zásobníku jen 40 st. nahřátá z noci elektrikou. Tlak v solarech 2 bary a kousek, je stále stejný. Venku bylo 15 st. Čerpadlo jelo, ale voda v zásobníku se nedohřívala. Dost mně to vyděsilo.
Snažím se kontaktovat firmu co nám to kdysi dělala, ale zatím marně.
Vypla jsem vše z elektriky a znovu nahodila. Čerpadlo má tři polohy - dali jsme tu nejvyšší a teplota začala klesat, pak jsme vrátili zpět na tu střední. Mám dotaz, co to mohlo způsobit? Může to ten systém poškodit? Je to akutní nebo to pár týdnů počká - můžu s tím něco sama udělat? Ještě poznámka. Ta kapalina co unikala z netěsnosti (závit trubky napojení solary k zásobníku) byla vždy čirá, v lednu do hněda, viz. foto. Včera jsem nic nezaregistrovala - to místo mám omotané hadrem. Jak často se má ta kapalina v solárech měnit - zarazila mně ta hnědá barva?
Prostě blbá doba na takové závady, firmy nestihají....zkoušela jsem několik obvolat ale marně, nikdo se se mnou nechtěl bavit. Samozřejmě jsem přes den v práci - strachy bez sebe, že se něco podělá.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.