Nastavení kotle Protherm Pantherm Condens

Rubriky:

Reklama
JH Jakub Hošek @jakub.hosek902 před 2 roky23.03.2022 21:51:56
Nastavení kotle Protherm Pantherm Condens

Zdravím, mám možná takový hloupý dotaz ale jsem v tomhle úplný laik a bohužel mě nenapadlo se na to zeptat revizního technika, když tu na kotel byl na kontrole. Chci se zeptat čistě teoreticky, jakou teplotu na displeji kotle mám nastavit do topení. Lze tam nastavit až 75c a například v manuálu se píše, že pokud mám prostorový termostat (máme v obýváku termostat zn. Elektrobock BT21) tak se má na kotli nastavit maximální teplota a on se bude řídit sám právě podle toho termostatu. Jinde jsem ale zase četl, že aby kotel pracoval v nejúspornějším režimu je potřeba aby "zpátečka" měla určité stupně aby kondenzoval, jenže toho zase nedosáhnu toho, když na kotli bude nastaveno to maximum, ne? Může mi to někdo prosím nějak blbuvzdorně vysvětlit a popř. poradit, jak nastavit kotel na topení tak, aby topení dostatečně v každé místnosti topily, ale zároveň aby kotel jel v "úsporném" režimu? Děkuji za odpověď

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.