Moření dubové versus bukové parketové podlahy

LK Luboš Kramár @lubos.kramar před 2 roky24.03.2022 12:41:39
Moření dubové versus bukové parketové podlahy

Zdravím vás!
Koupili jsme byt se starou parketovou podlahou. Je hodně zanesená a rekonstrukce bytu jí moc nepomohla, takže podlaháři ani truhlář zatím nepoznali, zda se jedná o dřevo dubové nebo bukové. Pozná se to až s prvním broušením. Podlaha se bude renovovat broušením a novým olejováním. Přeskládat ji není nutné.
Chceme podlahu ošetřit a namořit Osmo tvrdým voskovým olejem, tmavý odstín (hnědá zem). Na internetu jsem našel varování, že bukové parkety chytají pigment při moření dost nepravidelně a výsledek je vyloženě ošklivý. Dub je prý naopak bez komplikací. Nikde se mi ale nedaří najít fotky z podobných renovací. Nehezké pigmentování na buku prý vzniká hlavně při moření na světlé odstíny, což mi nechceme.
Nemáte prosím někdo zkušenost? Že parkety chytnou trochu flekatě je jasné, ale otázka je, jak moc flekatý výsledek bude...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.