Zdravím vás!
Koupili jsme byt se starou parketovou podlahou. Je hodně zanesená a rekonstrukce bytu jí moc nepomohla, takže podlaháři ani truhlář zatím nepoznali, zda se jedná o dřevo dubové nebo bukové. Pozná se to až s prvním broušením. Podlaha se bude renovovat broušením a novým olejováním. Přeskládat ji není nutné.
Chceme podlahu ošetřit a namořit Osmo tvrdým voskovým olejem, tmavý odstín (hnědá zem). Na internetu jsem našel varování, že bukové parkety chytají pigment při moření dost nepravidelně a výsledek je vyloženě ošklivý. Dub je prý naopak bez komplikací. Nikde se mi ale nedaří najít fotky z podobných renovací. Nehezké pigmentování na buku prý vzniká hlavně při moření na světlé odstíny, což mi nechceme.
Nemáte prosím někdo zkušenost? Že parkety chytnou trochu flekatě je jasné, ale otázka je, jak moc flekatý výsledek bude...
0 odpovědí
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení