Samovolné zvýšení výkonu plynového kotle Protherm 30KLOM

Rubriky:

Reklama
VC Vítězslav Chmelík @vitezslav.chmelik před 2 roky24.03.2022 16:49:30
Samovolné zvýšení výkonu plynového kotle Protherm 30KLOM

Dobrý den přeji.
Během topné sezóny se mi odporoučel kotel Protherm 30KLO ZP po úctyhodných 24 letech provozu. V sousedství před lety přestavovali topení na tepelné čerpadlo a zbyl jim kotel Protherm 30KLOM (výroba 2013). Tak jsem nelenil a kotlík si dopravil domů. Nyní se v nouzi hodil. Stejný výkon, komín, pouze připojení na rozvod topení se muselo upravit. Kotel jsem odzkoušel a čekám na revizního technika. Co se mi po najetí kotle jevilo zvláštní, že ke konci cyklu topení výrazně zvýší výkon. Toto se děje téměř při každém cyklu (stalo se, že se výkon nezvýšil), doba zvýšení výkonu je zhruba stejně dlouhá. Je to jak forsáž u proudového motoru. Je takové chování kotle v pořádku? Mně se to jeví minimálně nehospodárné. Může být na vině zpětná vazba do plynové automatiky nebo samotná plynová automatika? Na co bych se mohl připravit před návštěvou technika? Kotel je zatím odstavený. Děkuji za Vaše zkušenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.