výměna těsnění starého rohového kohoutu

Reklama
VT Vojta Tomicek @vojta.tomicek před 2 roky25.03.2022 07:44:34
výměna těsnění starého rohového kohoutu

Zdravím, poradil by mi někdo s tímto problémem? napouštěcí roháček ke splachovadlu - potřeboval jsem vodu vypnout, abych vyměnil splachovadlo, nešlo s ním ani pootočit, prostříkl jsem ho WDčkem a cca za půl hodinu jsme s ním skoro bez problemu mohl otáčet, jenže začala kapat voda kolem hřídelky. Úplně jsem ho zavřel, ale když ho povollím, zase dost kape kolem hřídelky.

slyšel jsem, že lze rozebrat a vyměnit těsnění a to za provozu - tedy že nemusím v celém domě vypínat vodu. Má s tím někdo zkušenost? Na hřídelce je pojistná "podložka" krerá určitě půjde šroubovákem stahnout.. Je pravda, že když je kohout uzavřený, lze tešnění (o-kroužek) vyměnit?

Výměna celého kohoutu není možná, protože jak bych s tím hnul, někde by se něco urvalo, chystá se nový rozvod v celém domě, takže zásadnější opravy dělat nechci.

Děkuji za rady zkušenějších.

Vojta

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.