Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
prosím Vás o radu. V patře staršího domu jsem odkryl původní podlahu. Podlaha se skládá z trámů, které jsou bohužel prohnuté, mezi nimi "zásyp", který mi přijde jako uplácané bláto se slámou. V prostředku trámů je vydlabaná drážka, ve které jsou kulatiny uložené na příč. Ze spod je na ně natlučený rákos a je to zahozené omítkou. Trámy dole původně koukaly. Největší prohnutí je zhruba 7 cm. Takto prohnuté jsou už pěkně dlouho. Podlaha, která v patře byla minimálně 50 let již byla dělaná na prohnuté trámy a tím pádem vyrovnávaná. Vyrovnání bylo zhotoveno pomocí ručně opracovaného trámku přesně podle prohnutí. Podlahu tvořila 3 cm silná prkna. Nejsou shnilá, trámy jsou podle mě také v dobrém stavu (kupodivu). Teď jsem ve fázi viz foto. Chci to vyrovnat a navrch použít OSB desky. Původní plán byl nakoupit fošny 20x5 cm v délce trámů (cca 6,5m), zhotovit příložky k trámům a tím to srovnat. Bohužel kvůli těm kulatinám napříč to nejspíš nepůjde, protože se mi tam ta fošna na výšku nevejde. Takže by to chtělo něco navrch - liapor? Stačí to jen zasypat, urovnat a mám hotovo? Nebo bych měl vytvořit nějaký rošt pro zpevnění a rozložení zátěže na všechny trámy a ten vysypat liaporem? Případně uvítám jakýkoliv nápad, jak dál pokračovat. Předem děkuji.
Teorie modelování je obecná metoda. Je snadné ji pochopit. Těžší je už pochopit analogie, třeba tu elektricko -…
před 2 roky
Karton je uplne iny material, ako OSB doska. Kludne si to vyhladajte v googli. Najprv zadate "Karton" a…
před 2 roky
Udělejte si model třeba z kartonu a uvidíte, co se stane. To je varianta "chytrému napověz".
před 2 roky
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení