Jak vyrovnat podlahu v patře staršího domu - prohnuté trámy

Rubriky:

Reklama
PK Pavel Kopinec @pavel.kopinec před 2 roky25.03.2022 22:29:52
Jak vyrovnat podlahu v patře staršího domu - prohnuté trámy

Dobrý den,

prosím Vás o radu. V patře staršího domu jsem odkryl původní podlahu. Podlaha se skládá z trámů, které jsou bohužel prohnuté, mezi nimi "zásyp", který mi přijde jako uplácané bláto se slámou. V prostředku trámů je vydlabaná drážka, ve které jsou kulatiny uložené na příč. Ze spod je na ně natlučený rákos a je to zahozené omítkou. Trámy dole původně koukaly. Největší prohnutí je zhruba 7 cm. Takto prohnuté jsou už pěkně dlouho. Podlaha, která v patře byla minimálně 50 let již byla dělaná na prohnuté trámy a tím pádem vyrovnávaná. Vyrovnání bylo zhotoveno pomocí ručně opracovaného trámku přesně podle prohnutí. Podlahu tvořila 3 cm silná prkna. Nejsou shnilá, trámy jsou podle mě také v dobrém stavu (kupodivu). Teď jsem ve fázi viz foto. Chci to vyrovnat a navrch použít OSB desky. Původní plán byl nakoupit fošny 20x5 cm v délce trámů (cca 6,5m), zhotovit příložky k trámům a tím to srovnat. Bohužel kvůli těm kulatinám napříč to nejspíš nepůjde, protože se mi tam ta fošna na výšku nevejde. Takže by to chtělo něco navrch - liapor? Stačí to jen zasypat, urovnat a mám hotovo? Nebo bych měl vytvořit nějaký rošt pro zpevnění a rozložení zátěže na všechny trámy a ten vysypat liaporem? Případně uvítám jakýkoliv nápad, jak dál pokračovat. Předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.